A1 Marconiho Contest CW

Poslední závod v roce býva zpravidla A1 Contest CW (Marconiho Contest). Všechny antény zůstaly na místě a my v očekávání velkého výsledku jsme připravili pracoviště. Od posledního závodu nám Karel OK1CF stačil spravit poslech na našem zařízení IC9100. Díky Karle.

Závod začal celkem slibně, ale poslech bohužel nebyl nic moc a okolo 22 hodiny nám poslech odešel úplně. Než hledat, co se kde stalo, zredukovali jsme antény na pouhé jedno čtyřče s 1kW. Takto se odjela zbývající větší část závodu.

U zařízení byl po většinu času David OK1DTP, kterého jsem střídal já (IPS) a Petr OK1DUG. Ostrá anténa bez postranního příjmu není ideální sestava do závodu.

To se samozřejmě projevilo v konečném výsledku.Chybí nám cca 70-80 QSO oproti normálně.

423 QSO - 138434 bodů  (7.místo)

Tady je mapa s QSOs: EDI visualiser (opencontest.org)

Více fotek najdete v albu za r.2021 OK1JAX

IMG_5024.jpgIMG_5025.jpg 

Daleko větší sranda byla další víkend, kdy jsme se domluvili na společné brigádě, abychom sundali všechny antény. Krušné hory bývají někdy opravdu krušné a počasí nám vůbec nepřálo. V sobotu ráno byla na anténách velká námraza a teploměr ukazoval okolo 0°C. Lezl jsem na stožár, kde jsem si musel odsekávat led a kde to nebylo vůbec nic bezpečného. Byla to sice fuška, ruce zábly, ale podařilo se.....

Je otázka, zda má cenu držet všechny antény až do A1 contestu
(letos to cenu opravdu nemělo). Uvidíme příští rok :-)

Cínovec je zazimován, vypuštěná voda a elektrika na minimum. Tak zas až na jaře.

Všem přeji krásné svátky a hezký nový rok. 

73 Pavel OK1IPS